Torran Lodge is een nieuw prestigieus vakantieverblijf in Beauly, Inverness-shire dat zijn bezoekers een warm welkom en een comfortabel verblijf garandeert, ongeacht het weer.

Zijn ontwerpers (MRH Design) kregen de opdracht om een geavanceerd systeem van vloerverwarming te installeren. In elke kamer moest de temperatuur accuraat kunnen worden gecontroleerd, evenals de handdoekhouder en de warmwatervoorziening.

Verwarmingsspecialist Optimum UFH Ltd kreeg de opdracht om de vloerverwarming en bijhorende controlesystemen voor Torran Lodge te leveren. Uit het enorme aanbod van controlesystemen koos Optimum UFH voor het Neo-systeem van Heatmiser voor deze belangrijke commerciële installatie.

Nu de bouwfase op haar einde loopt, bevestigt de heer Rory Haigh, algemeen directeur van Optimum UFH Ltd, dat zijn keuze voor het Neo-systeem de juiste was. We geven hier graag zijn feedback over de installatie.

De opdracht was: het meest efficiënte en comfortabele vloerverwarmingssysteem voor het 800 m2 grote, hoogwaardige gebouw creëren dat het hoofd kan bieden aan de soms extreme weersomstandigheden van Noord-Schotland.

 

Zowel voor het design als voor de werking was het besturingsaspect van cruciaal belang. Het gebouw telt 29 individuele ruimtes en heeft circuits voor huishoudelijk warm water en handdoekhouders. Daarom moest het systeem uiterst efficiënt en gebruiksvriendelijk zijn. De bediening moet ook vanop afstand kunnen gebeuren want de klanten werken en leven in Londen.

Heatmiser kon, met de nieuwe Neo thermostaten, als enige een bedieningssysteem leveren dat aan alle vereisten voldeed. Optimum stelde het Neo-systeem voor aan de klanten. Ze waren opgetogen over de functionaliteit en het design.

Het systeem vereiste geen “speciale” bekabeling en de elektricien benadrukte dat de installatie gemakkelijk was.

Het systeem werd recent ingeschakeld om de vloeren te laten drogen en het bepleisteren en verven gemakkelijker te maken. Het Neo-systeem kan gebruikt worden zonder de neoHub. Dat kan op gelijk welk ogenblik worden toegevoegd zodat het vanop afstand alle zones kan bedienen via de neoApp.

Acht uur na het inschakelen van het systeem hebben de neoStats ervoor gezorgd dat in alle ruimtes een temperatuur van 16°C heerst en die temperatuur wordt sinds dat ogenblik aangehouden. Het Neo-systeem van Heatmiser bleek de ideale oplossing voor ons, wat budget betreft. En het controlesysteem vanaf elke mogelijke locatie is zeker een groot voordeel voor de klanten.

Client

Optimum Underfloor Heating

Optimum focust zich op het leveren van hogekwaliteitsvloerverwarming aan een redelijke prijs. We willen door een nauwe samenwerking met onze klanten en alle betrokken ondernemingen ervoor zorgen dat niets aan het toeval wordt overgelaten en we blijven streven naar 100 % klanttevredenheid.

Optimum Underfloor Heating website: http://www.optimumunderfloor.co.uk