Voel u altijd behaaglijk en spaar energie met Optimale start

  • ENERGIEBESPARING

    Zelflerende optimale start is energiebesparend want de huiseigenaar moet de voorverwarmingstijd niet langer manueel instellen. De Heatmiser-thermostaat regelt dat automatisch het hele jaar door zodat niet meer voorverwarmingstijd gebruikt wordt dan nodig is.

  • ZELFLEREND

    De zelflerende functie controleert continu de prestaties van uw persoonlijk verwarmingssysteem en gebruikt die informatie om automatisch op het juiste tijdstip uw verwarmingssysteem te activeren om de gewenste temperatuur te bereiken.

De zelflerende functie controleert continu de prestaties van uw persoonlijk verwarmingssysteem en gebruikt die informatie om automatisch op het juiste tijdstip uw verwarmingssysteem te activeren om de gewenste temperatuur te bereiken.

De Heatmiser-thermostaten beschikken over een zelflerende controlefunctie.

Hebt u zich ooit afgevraagd waarom uw huis koud aanvoelt, zelfs wanneer uw verwarmingssysteem geprogrammeerd en correct ingesteld is en ook correct functioneert?

De reden daarvoor is dat in vele huizen de verwarmingssystemen afhangen van timers die ‘Aan’ of ‘Uit’ staan zoals u een lamp ‘Aan’ of ‘Uit’ kan programmeren wanneer u niet thuis bent.

Verwarmingssystemen in huizen worden jammer genoeg niet ontworpen om te werken met de snelheid van een lamp en er is altijd een tijdsverschil tussen het inschakelen van de verwarming en het bereiken van de ingestelde temperatuur.

Eenvoudige timers kunnen niet-programmeerbare systemen tot op een bepaald niveau controleren. Wat echter ontbreekt is de intelligente technologie die nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken op het gewenste tijdstip. Daardoor verlaat u ’s morgens het huis als het nog niet opgewarmd is en ’s avonds keert u terug in een koud huis.

Heatmiser begreep dat er nood was aan intelligentere controlesystemen voor de verwarming. Het ontwikkelde de Optimale start-functie die het giswerk uit het programma haalt en ervoor zorgt dat de bewoners zeker kunnen zijn dat hun persoonlijk comfort en hun doeleinden i.v.m. efficiënt energieverbruik kunnen worden bereikt.

Optimale start is een zelflerende functie die continu de prestaties van uw huisverwarmingssysteem controleert en die informatie gebruikt om de verwarming automatisch op het juiste tijdstip te activeren om de ingestelde temperatuur te bereiken.

De gebruiker moet niet ingrijpen en het systeem reageert accuraat op iedere verandering die de prestatie van uw verwarmingssysteem beïnvloedt. Indien u bv. nieuwe dubbele beglazing plaatst zodat uw huis vlugger opwarmt dan vroeger zal Optimale start die verandering automatisch herkennen. Het activeren van de verwarming wordt dan uitgesteld tot op het laatste ogenblik zodat de ingestelde temperatuur weer bereikt zal worden op het ingestelde tijdstip.

Deze geavanceerde functie zorgt er ook voor dat externe invloeden zoals weersveranderingen het persoonlijke comfort en het energieverbruik niet nadelig beïnvloeden want uw verwarmingssysteem wordt altijd optimaal geregeld voor de heersende omstandigheden.

Eenvoudig gezegd, met Optimale start bereikt u altijd de gewenste temperatuur op het gewenste tijdstip en met een minimum aan energie.

De Heatmiser-thermostaten onderscheiden zich door deze zelflerende verwarmingscontrolefunctie. Die functie is standaard in alle PRT’s, Touchscreen- en Neo-seriemodellen. Verkiest u de eenvoudigste programmeerbare kamerthermostaat of de meest geavanceerde door Smartphone gecontroleerde, met Optimale start bent u altijd zeker dat de ingestelde temperatuur op het ingestelde tijdstip bereikt zal worden.

Bij de keuze van een verwarmingscontrolesysteem voor uw woning overweegt u tal van factoren, maar we zijn er zeker van dat u het eens zal zijn met ons dat producten met Optimale start-functie heel zinvol zijn.